TUMAČ - TIBOR ROŽA: +36-20-218-44-45

Fue transplantacija kose

Standardna i Inovativna FUE

Transplantacija kose

- Nova inovativna FUE

Radi se sa novim Pro Fue iglama i drugim implanterima ,pored toga vadi se krv od pacijenta i u toku operacije vadjeni graftovi se obradjuju sa specijalnom plazmom,i još pre usadjivanja ubrizgava se sopstvena plazma u kožu glave ,i to kao podloga pospešuje brži i lepši rast nove presadjene kose.

Šta znači FUE tehnologija transplantacije kose?

Poznate su dve vrste intervencije transplantacije kose. Trenutno na svetu postoje dve vrste transplantacije kose:

1. FUT
(radi se sa skalperom, vadi se deo kože sa kosom sa potiljačne regije, seckanjem se naprave sitni implantanti,ostaje ožiljak na potiljačnom delu)

2. FUE
(I vadjenje i usadjivanje se radi sa sitnim specijalnim iglama. Ne ostaje ožiljak na glavi nigde)

FUE tehnika može da se radi ručno ili sa mikromotorom,to zavisi od klinike i od operatera šta preferiše više.

ŠTO JE VAŽNO:
PO STRUČNOM MIŠLJENJU ISHRS (Internacionalni savez za transplantaciju kose) SAMO OVE DVE TEHNIKE POSTOJE!
SVE OSTALO JE REKLAMA!

– Kod FUE transplantacije obavezno je planiranje pre svake intervencije, da bi se ustanovilo kome koliko dlaka je potrebno za postizanje zadovoljavajućeg, estetskog rezultata.

– Kod planiranja obavezno je proceniti kvalitet kose i kože na potiljačnom delu, jer od toga zavisi koliko dlaka se može vaditi kod pacijenta, a da se ne prouzrokuje proredjenje na donorskom delu.

– Broj potrebnih dlaka za presadjivanje računa se po cm2!
Na 1 cm2 se računa najmanje 50-60 dlaka na skroz ćelavoj površini,kod nekih može i više!

Kad se radi progušćivanje, treba računati najmanje oko 30-40 dlaka na 1 cm2.
Ovi su minimalni brojevi za postizanje vidljivih estetskih rezultata, što znači da manje od ovoga se ne preporučuje zbog stručnih razloga jer neće dati takav rezultat što bilo ko želi videti u ogledalu!

– Neke klinike daju namerno predlog na mali broj dlaka,sa objašnjenjem da koža ne prima više i da se može samo toliko presaditi!

U ovim slučajevima doktor nema dovoljog iskustva da bi vadio više dlaka, i pacijenti više puta treba da obave intervenciju da bi dobili isti broj dlaka što mogu dobiti na većim klinikama.

– Na svim kvalitetnim, svetskim klinikama transplantacija počinje od 1500-2000 dlaka, jer to je taj minimum što je potrebno za dobijanje vidljivih, estetskih rezultata!

– Manje broj dlaka se koristi za razne korekcije!

– Kod onih pacijenata gde se radi progušćivanje kose na temenu,zbog hormonskog delovanja nastavlja se opadanje sopstvene kose,znači kod njih će trebali sigurno planirano još intervencija kasnije!

– Prilikom konsultacije obavezno pitajte dotičnu kliniku ,da li će dati pismenu ,otpusno pismo sa strčnom garancijom!

ZAŠTO FUE TEHNOLOGIJA?

– NA OSNOVU NAUČNIH SAZNANJA TRANSPLANTACIJA KOSE JE JEDINO SIGURNO REŠENJE PROTIV ĆELAVOSTI I OPADANJA KOSE!

– PROFESIONALNA TRANSPLANTACIJA NIJE PRIVILEGIJA, NEGO MOGUĆNOST ZA SVAKOGA!

– BRZ, VIDLJIV, SIGURAN REZULTAT
– BEZ SKALPELA I REZOVA!
– POSLE INTERVENCIJE NE OSTAJU OŽILJCI
– BRZA REGENERACIJA
– INTERVENCIJA SA LOKALNOM ANESTEZIJOM
– PREPORUČUJE SE KAKO MUŠKARCIMA TAKO I ŽENAMA

FUE transplantacija je presađivanje vlasi kose (folikul kose)sa potiljka! S obzirom da su na ovom području glave vlasi otporne na dejstvo hormona, pružaju sigurno, trajno i prirodno rešenje!

FUE TRANSPLANTACIJA kose nije kozmetički tretman, nego ozbiljna estetska hirurška intervencija, koja zahteva ozbiljnu, stručnu podlogu i profesionalni rad!
Za profesionalan, siguran i spektakularan rezultat važno je koga ste izabrali!
ZA POSTIZANJE USPEHA U TRANSPLANTACIJI KOSE NEOPHODAN USLOV JE VISOK NIVO STRUČNOG ISKUSTVA I PROFESIONALNI LEKARSKI TIM!

ZAŠTO DOCTOR HAIR CLINIC?

Glavni cilj naše klinike: savršen estetski rezultat! Ne prihvatamo se polovičnog posla!
– Dajemo svakom pacijentu pismenu stručnu garanciju!
– klinika za transplantaciju kose sa premijum kvalitetom specijalizovana isključivo za FUE tehnologiju!
– 6 lekara sa međunarodno priznatim certifikatom o FUE tehnologiji!
– 5 asistenata
– 3 operacione sale primaju pacijente svaki dan tokom nedelje kao i vikendom
– Zbog izuzetno velikog broja intervencije naši lekari imaju veliko iskustvo, što nam omogućuje presadjivanje većeg broja dlaka na dan!
– Za jedan dan presadjujemo najviše 4000-5000 dlaka.
– Klinika poseduje ISO sertifikat, što je garancija za kvalitet.
(eksluzivne prostorije, visok nivo higijene stručno osoblje)
– Obezbedjen hotelski smeštaj i tumač!
– Pristupačne cene mogu dati samo one klinike, koje svoj biznis plan ostvaruju sa velikom brojem izvršenih intervencija, a ne sa nekoliko skupih!
KVALITET JE OBAVEZA!
– Zbog ličnih prava pacijenta ne stavljamo na web sajt slike !
(Prezentaciju sa rezultatima možete pogledati na klinici)
– PROFESIONALNI TIM LEKRA
– VISOK NIVO STRUČNOSTI I ISKUSTVA
– PREMIJUM KVALITET NEGE I VISOK NIVO HIGIJENE
– EKSKLUZIVNA SREDINA
– PRIJATELJSKA NEPOSREDNA ATMOSFERA
– USLOVI PRILAGOĐENI SVAKOM PO NA OSOBA

Na osnovu aktuelnih naučnih saznanja transplantacija kose je jedini sigurni i trajno rešenje protiv ćelavosti i opadanja kose. Naša klinika koristi najmoderniju FUE tehnologiju transplantacije kose. FUE metod (podrazumeva presađivanje pojedinačnih vlasi kose. Vađenje i presađivanje vlasi kose vrši se specijalnim iglama, tokom intervencije nema rezova , nakon nje ne ostaju ožiljci a rezultat ima prirodni efekat.).

Kada i kod koga se može vršiti transplantacija kose FUE tehnologijom?

Suština FUE tehnologije se krije u vlasima kose na potiljku. Kod svih onih pacijenata koji imaju dovoljno kose i kvalitetne vlasi na potiljku može se izvršiti intervencija transplantacije kose.

Za rešavanje problema ćelavosti i retke kose a za postizanje optimalnih i najboljih rezultata, količina kose za presađivanje može se ustanoviti isključivo tokom lekarske konsultacije!
U nedostatku iskustva i prakse može se desiti da pacijenti planiraju mnogo manji broj vlasi za transplantaciju! U ovakvim slučajevima potrebno je izvršiti nekoliko dodatnih intervencija, da bi se postigao očekivan rezultat. U iskusnim rukama tratnsplantacija kose može da se izvrši i za jedan dan!
Pre intervencije je važno i svakako se preporučuje informisati se detaljno, za šta je dovoljna planirana količina vlasi , kakva se gustina kose može očekivati nakon implantacije i tačno definisati površinu na koju će se vršiti implantacija planiranog broja vlasi i da li je preporučljiva dalja intervencija!

Transplantacija kose je najsigurniji način za konačnu eliminaciju ćelavosti. Na klinici Doctor Hair Clinic se primenju je najmodernije FUE (Folicular Unit Extraction) tehnologija. Svakome jedostupna ova jedinstvena i usavršena metoda implantiranja kose, kojom se mogu trajno rešiti sve neprijatnosti vezane za ćelavost.Uprošlih nekoliko decenija transplantacija kose kao tretmanje prošla kroz ozbiljan razvoj. Zahvaljujući tome postala je dostupna mnogima koji razmišljaju o usađivanju kose.

HajbeültetésTransplantacija kose zasniva se na činjenici da su na ćelavim delovima, odnosno na temenu glave, folikuli kose mnogo izloženiji razornom dejstvu androgenih hormonanego na potiljku i slepoočnicama.

Zahvaljujući tome, područje potiljka se može koristiti kao donorsko tj. davajuće područje i pomoću FUE tehnologije po jedinačni folikuli kose mogu se presaditi na ćelave površine glave. Sa FUE metodom presađena kosa postaje otporna na razorno dejstvo androgenih hormona i ostaje trajna.

Na osnovu iskustva naše klinike, nažalost postoje mnogi slučajevi kada intervencija usađivanja kose kao tretman nije dovoljna sama po sebi zapostizanje očekivanog i željenog rezultata, ili uopšteni je rešenje zbog zdravstvenog stanja pacijenta ili zbog ne dostatka donorske površine...

Da bi se svaki problem rešio na odgovarajući način naša klinika, pored transplantacije kose, koristi dodatne postupke za tretitanje opadanja kose i ćelavosti. Ovi postupci i tretmani se mogu koristiti i samostalno, ali mogu biti izuzetno korisnika o dodatni tretmani transplantaciji kose.

Pre intervencije potrebno je uraditi specijalistički pregled i ustanoviti pravi uzrok opadanja kose!

Prijavite

PRIJAVITE SE NA BESPLATNE KONSULTACIJE!

Prijava

Važno je znati

kod implantacije kose

Graft

 

Graft

Graft je najmanja jedinica tkiva koja se može izvaditi pomoću specijalne Fue igle iz davajuće regije, tkivo cilindričnog oblika mikroskopske veličine u kome se nalazi 1-2-3-4 folikula dlaka.Kod implantacije onoliko dlaka kose će izrasti koliko folikula sadrži graft.

Prosečno jedan graft sadrži 2 – 2,5 dlaka kose. Prirodno je da se ovaj broj menja jer kod osoba tamne kose ima više graftova koja sadrže veći broj a kod osobe svetle, plave ili riđe boje kose ima više graftova sa 1-2 dlaka.

 

 

 Donor terület

DONORSKA REGIJA

Donorska tj..davajuća regija je ona sa koje se vade dlake,,(to je područje na zadnjem djelu i stranama glave). Neophodno je šišati davajuću regiju na 0 mm jer samo u takvom stanju se mogu kvalitetno vaditi dlake.

 

 

Hajvonal

 

LINIJA KOSE

Linija koja se nalazi na gornjem delu čela i uokviruje vlasište. Prednja linija kose je različita kod žena i muškaraca. Kod implantiranja kose u svakom slučaju je jako važno planiranje te linije jer treba imati  prirodan izgled.

Nova linija kose je uspešna kada ne deluje veštački,, prati određene prirodne anatomske tačke čela i lica glave i ne liči na geometrijsku ravnu liniju, nego liči na sitnu talasastu liniju koja je  u potpunosti sličan originalnoj liniji kose.

PROCES USAĐIVANJA SE SASTOJI OD 3 ZNAČAJNE FAZE

Upoznajte se sa procesom FUE TRANSPLANTACIJA

 A fej előkészítése a beavatkozáshoz

PRIPREMANJE GLAVE ZA INTERVENCIJU

Pre početka vađenja kose potrebno je prethodno u svakom slučaju stručno pripremiti donorsku površinu potiljka glave.

 

 

 

 A hajszálak kivétele

VAĐENJE KOSE

Vađenje kose se odvija tako da pacijent leži potrbuške, kao prilikom masaže. Posle davanja parcijalne lokalne anestezije prave se kružni rezovi oko vlasi sa Fue iglama u dubini od nekoliko milimetara zatim se vade pojedinačno pomoću hirurške pincete.
Na ovaj način izvađene graftove držimo u specijalnom hladnom rastvoru, vršimo klasifikaciju i prebrojimo ih.

 

 

 A hajszálak beültetése

USAĐIVANJE KOSE

Usađivanje kose se vrši u ležećem položaju. Nakon čišćenja i pripreme područja za usađivanje dajemo lokalnu anesteziju i sa specijalnim sečivom pravimo sićušne rezove gde ćemo pojedinačno implantirati (usaditi) graftove kose.
Važno je da lekar koji vrši usađivanje prilikom usađivanja vodi računa o pravcu i stepenu nagnuća rasta kose jer samo tako može postići prirodni efekat rasta kose.

KAKO IZGLEDA DAN INTERVENCIJE

  1. Pacijent treba da stigne do 9 sati na kliniku.
  2. Pre intervencije se obavlja još jedna kratka konsultacija sa lekarom koji će vršiti intervenciju o količini vlasi i detaljima operacije koji su prethodno već dogovoreni.
  3. Napravi se anamneza, istorija bolesti i ispunjavaju se potrebni dokumenti.
  4. Pre operacije potrebno je ošišati donorsku tj. davajuću površinu.
  5. Na donorskoj površini se vrši anestezija.
  6. Vade se folikuli vlasi.
  7. Za vreme vađenja folikula kose prave se kraće ili duže pauze.
  8. Posle pauze za ručak nastavlja se implantiranje tj. usađivanje folikula vlasi.
  9. Negde posle podne završava se operacija, u zavisnosti od količine kose

FUE TEHNIKA TRANSPLANTACIJE KOSE

POSTOPERATIVNA NEGA

Predlaže se 6-7 dana odmora koji su potrebni za zarastanje ranica, i povlačenje eventualnih otoka sa lica. 3 nedelje su zabranjene sve sportske aktivnosti, plivanje u bazenu, korišćenje saune i solarijuma. O uzimanju lekova i postoperativnoj nezi pacijent dobija usmene i pismene instrukcije nakon intervencije!

Nakon intervencije pacijent na klinici dobija detaljne usmene i pismene instrukcije u vezi uzimanja lekova i tretmana površine glave sa usađenom kosom! Nakon intervencije je obavezna kontrola ličnim pojavljivanjem na klinici ili putem maila sa slanjem fotografija.

Nakon FUE implantacije intezivan rast vlasi počinje nakon 4, 5 ili 6 meseci. Kada će kod koga da nastupi intenzivan rast utiču subjektivni faktori.
Krajnji rezultat intervencije vidi se nakon 12 meseci.