FUE Transplantacija kose kod muškarca

shutterstock_1728227953.jpg

Gubitak kose kod muškarca

Klinički izgled androgene alopecije daje različita osetljivost folikula kose na androgene hormone.Osnovni uzrok anagene faze je da se terminalna dlaka postepeno pretvara u vellus kosu (ne pigmentirana, tanka kosa). Suština hormonalnih promena je kad testosteron (T) pretvara se u dihidrotestosterona (DHT) za koji je odgovoran enzim 5-alfa reduktaze. Folikuli na čelo i hramu su osetljivi na DHT i vremenom zbog DHT-a su tanji, minijaturni i na kraju nestaju, dok se dinamika ciklusa kose ubrzava, jer anagen faza rasta dlake (faza rasta) takođe postaje kraća zbog DHT-a. 

Određivanje muške alopecije korišćenjem Hamilton-Norvood skale usvojene u međunarodnoj literaturi. Na skali, 7 faza i obrazac gubitka kose mogu se posmatrati na hramu od podizanja linije kose do glave St Petra.

Hamilton-Norwood sema za određivanje muške hormonske alopecije

ferfi-kopaszodas.jpg

Tipični hormonski gubitak kose tipičan za muškarce utiče na sledeće oblasti:

  • Linija kose – frontalni deo kose i okolina
  • Prednji deo glave
  • Glatko

 

Zadnji deo se naziva davajuća ili donatorska regija. Ovaj deo se služi za izvlačenje dlake.

FUE implantacija kod muškarce

Fue implantacija (Follicular Unit Extraction), koja se zasniva na pojedinačnoj transplantaciji kose, naravno je dostupna i ženama kako bi imala kosu u problematičnim oblastima.

Da bi se saznalo koliko se dlaka može transplantirati i uzeti bezbedno, uvek je obavezno konsultovati sa Institutom za transplantaciju kose, jer nema dva identična pacijenta, ni dva identična problema. Zbog toga, za svakog pacijenta, individualne  i subjektivne faktori utiču na operaciju.

shutterstock_2295981875.jpg

Važno je znati da samo kosa u vašem donatorskom regiju može biti transplantirana!

(nije moguće transplantirati kosu člana porodice)

Na donatorskom regiju, obavezno je da se ošišamo kosu, za pravilan kvantitativni i kvalitativni oporavak dlaka, ali razlika od muškaraca - nije neophodno odseći celu kosu.

U slučaju muškaraca, ako je  potrebno, ili ako donatorska regija omogućava, mogućnost jednog ili dva dana operacije.
shutterstock_1950845860.jpg
Maksimalno od 4.500 do 5.000 dlaka može biti uklonjeno i transplantirano u roku od jednog dana od operacije.U roku od 2 dana, maksimalno 7500-8000 dlaka može biti izvučeno iz optimalnog dobrog donatorskog polja.

Broj dlaka koje treba izvaditi i transplantirati zavisi od nekoliko faktora: 

            • stepen problematične oblasti 
            • status donatorske teritorije 
            • subjektivni faktori


U svakom slučaju pre operacije,lična ili email konsultacija je obavezna, zbog personalizovanog dizajna kose, raspoloživih opcija i planiranih operacija.

Knjiga utisaka

Doctor Hair Clinic

PRIJAVITE SE NA KONSULTACIJE!

Klinikánk új címe: Tisza Medical Center / Cédrus Liget, F. épület fsz:4-5-6.
6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24. / (Rigó utca felőli első épület)

A klinika bejárata földszinti, utcafrontról közelíthető meg amely a Cédrus Liget F. épületének bejáratától jobbra található.

info@dhc.hu
+36 20 610 10 54
Bisnode tanusítvány

Facebook

+36 20 610 10 54 6721 Szeged Teleki u. 9.
info@dhc.hu
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline