Protocol DHC Clinic

ferfi-hajbeultetes-2.jpg

KAKO SE ODVIJA KONSULTACIJA

Prilikom konsultacije vrši se pregled problematičnog područja glave, ustanovljava obim operacije i određuje se minimalni broj vlati kose koje je potrebno implantirati radi dobijanja željenog estetskog rezultata.

Planiranje vrše isključivo lekari klinike koja vrši transplantaciju kose.
Kod planiranja posebnu pažnju treba posvetiti donorskoj regiji ( kvalitet kose, boja, gustina). Kod svakog pacijenta treba uzeti u obzir navedene faktore da bi se ustanovilo koliko vlati kose može se izvaditi iz donorske regije bez uočljivih tragova vađenja.

Za rešavanje problema i za postizanje optimalnih i najboljih rezultata, količina kose za presađivanje može se ustanoviti isključivo tokom lekarske konsultacije!
U nedostatku iskustva i prakse može se desiti da pacijenti planiraju mnogo manji broj vlasi za transplantaciju! U ovakvim slučajevima potrebno je izvršiti nekoliko dodatnih intervencija, da bi se postigao očekivan rezultat. U iskusnim rukama tratnsplantacija kose može da se izvrši i za jedan dan!

Pre intervencije je važno i svakako se preporučuje informisati se detaljno, za šta je dovoljna planirana količina vlasi , kakva se gustina kose može očekivati nakon implantacije i tačno definisati površinu na koju će se vršiti implantacija planiranog broja vlasi i da li je preporučljiva dalja intervencija!

Zbog Corona Situacije klinika NIJE U STANJU da obezbedi smeštaj Pacijentima. Ako to pravila i uslovi omogućavaju odmah ćemo javiti na websajtu. 
Aktualne paket cene možete videti na našem websajtu. 
Doctor Hair Clinic

PRIJAVITE SE NA KONSULTACIJE!

PITANJE

ŠTA ZNAČI FUE TEHNOLOGIJA TRANSPLANTACIJE KOSE?

Poznate su dve vrste intervencije transplantacije kose. Trenutno na svetu postoje dve vrste transplantacije kose:

1. FUT
(radi se sa skalperom, vadi se deo kože sa kosom sa potiljačne regije, seckanjem se naprave sitni implantanti,ostaje ožiljak na potiljačnom delu)

2. FUE
(I vadjenje i usadjivanje se radi sa sitnim specijalnim iglama. Ne ostaje ožiljak na glavi nigde)

FUE tehnika može da se radi ručno ili sa mikromotorom,to zavisi od klinike i od operatera šta preferiše više.

ŠTO JE VAŽNO: PO STRUČNOM MIŠLJENJU ISHRS (Internacionalni savez za transplantaciju kose) SAMO OVE DVE TEHNIKE POSTOJE!

SVE OSTALO JE REKLAMA!

- Kod FUE transplantacije obavezno je planiranje pre svake intervencije, da bi se ustanovilo kome koliko dlaka je potrebno za postizanje zadovoljavajućeg, estetskog rezultata.

- Kod planiranja obavezno je proceniti kvalitet kose i kože na potiljačnom delu, jer od toga zavisi koliko dlaka se može vaditi kod pacijenta, a da se ne prouzrokuje proredjenje na donorskom delu.

- Broj potrebnih dlaka za presadjivanje računa se po cm2!

Na 1 cm2 se računa najmanje 50-60 dlaka na skroz ćelavoj površini,kod nekih može i više!

Kad se radi progušćivanje, treba računati najmanje oko 30-40 dlaka na 1 cm2.

Ovi su minimalni brojevi za postizanje vidljivih estetskih rezultata, što znači da manje od ovoga se ne preporučuje zbog stručnih razloga jer neće dati takav rezultat što bilo ko želi videti u ogledalu!

- Neke klinike daju namerno predlog na mali broj dlaka,sa objašnjenjem da koža ne prima više i da se može samo toliko presaditi!

U ovim slučajevima doktor nema dovoljog iskustva da bi vadio više dlaka, i pacijenti više puta treba da obave intervenciju da bi dobili isti broj dlaka što mogu dobiti na većim klinikama.

- Na svim kvalitetnim, svetskim klinikama transplantacija počinje od 1500-2000 dlaka, jer to je taj minimum što je potrebno za dobijanje vidljivih, estetskih rezultata!

- Manje broj dlaka se koristi za razne korekcije!

- Kod onih pacijenata gde se radi progušćivanje kose na temenu,zbog hormonskog delovanja nastavlja se opadanje sopstvene kose,znači kod njih će trebali sigurno planirano još intervencija kasnije!

- Prilikom konsultacije obavezno pitajte dotičnu kliniku ,da li će dati pismenu ,otpusno pismo sa strčnom garancijom!

KO JE POGODAN PACIJENT ZA PRIMENU FUE TRANSPLANTACIJI KOSE?

Pre intervencije transplantacije kose u svakom slučaju treba obaviti konsultacije sa institucijom gde se vrši intervencija. Ove konsultacije se mogu obaviti lično ili u formi e-maila, u kome će biti poslate slike pacijenta.

U okviru ovih konsultacija se dolazi do zaključka da li je pacijent pogodan za intervenciju, i ako jeste koje su mogućnosti i kakav se rezultat može očekivati.

ZAŠTO FUE METOD ?

  • Realan rezultat, prirodni efekat
  • Međunarodno priznat postupak
  • Specijalni instrumenti nove razvojne tehnologije
  • Brza regeneracija

Prema naučnim saznanjima FUE tehnologija transplantacije kose je danas jedina tehnika koja daje realne i trajne estetske rezultate kod problema ćelavosti!

Tehnika zahteva minimalno invazivnu intervenciju, isključivo upotrebom specijalnih igli, tako posle intervencije ne ostaje ni ožiljak ni rez.

ŠTA ZNAČI PLANIRANJE TRANSPLANTACIJE KOSE?

S obzirom da transplantacija kose nije kozmetički tretman nego ozbiljna medicinska operacija , pre intervencije je obavezno PLANIRANJE i konsultacija sa klinikom.

KAKO SE ODREĐUJE POTREBNA KOLIČINA KOSE ZA TRANSPLANTACIJU?

S obzirom da svaki pacijent ima poseban i jedinstven problem, nema dva jednaka slučaja, određivanje i planiranje količine kose koja će se implantirati vrši se u zavisnosti od veličine problema, kao i ličnog stanja pacijenta, odnosno stanja donorskih površina.

Planiranje intervencije se vrši po strogo definisanim međunarodnim pravilima i po stručnom protokolu. Ova pravila tačno definišu koliki je minimalan broj vlasi kose po jednom cm2, koji je neophodan da bi se postigli povoljni rezultati intervencije.

Stručni minimum broja vlasi je u svakom slučaju je obavezno implantirati! Bez ovoga se ne može očekivati rezultat !

Tačna procena problema i tačna količina potrebne kose za rešavanje datog problema mora da se odredi isključivo u toku jedne lekarske konsultacije!

DA LI POSTOJE OBAVEZNE PREOPERATIVNE RADNJE?

- U svakom slučaju je potrebno informisati lekare koji će vršiti operaciju o lekovima koje uzimate, o vitaminima i ostalim suplementima, jer postoji mogućnost da neke od njih treba prestati uzimati za vreme intervencije.

- Obavezno prijavite lekarima ako bolujete od hroničnih bolesti!

- Pre operacije obavezno informisati lekara da li postoji alergija ili preosetljivost na pojedine lekove!

- Veče pre operacije obavezno oprati kosu.

DA LI SE MORAM OŠIŠATI PRE OPERACIJE?

S obzirom da se FUE tehnologija zasniva na presađivanju vlasi kose sa potiljka, zato je potrebno da se kosa na potiljku skrati! 

Kod muškaraca: ovo područje podrazumeva potiljak od uva do uva ( cela potiljačna regija)

Kod žena: S obzirom da kod većine žena nije moguće potpuno ošišati celo područje, tako se kod žena šiša samo jedan uski šav, onoliko koliko je potrebno da se dobije potrebna količina vlasi za implantaciju.

DA LI JE POTREBNO PITI LEKOVE NAKON OPERACIJE?

O uzimanju lekova i o tretmanu područja glave sa usađenim vlasima kose nakon operacije, pacijent dobija precizna usmena i pismena uputstva na klinici!

KADA SE MOŽEMO BAVITI SPORTOM?

3 nedelje je zabranjeno bavljenje bilo kakvim sportom, plivanje u bazenu, upotreba sloarijuma i saune.

PRIJAVITE SE NA KONSULTACIJE!

Pre svake intervencije implantacije kose u svakom slučaju je potrebno konsultovati se sa institucijom u kojoj će se vršiti intervencija. Naša klinika vrši intervencije nakon konsultacija isključivo sa našim lekarima. Ova konsultacija može biti lična ili preko maila u čijem se prilogu mogu poslati i slike. Tokom ovih konsultacija vrši se pregled i ustanovljava se da li se na pacijentu može izvršiti intervencija, ako može koje su mogućnosti i kakav se rezultat može očekivati. Osnovni princip visokog stručnog nivoa u našoj ustanovi je da konsultacije vrši isključivo LEKARkako u Mađarskoj tako i u inostranstvu! Transplantaciju kose na našoj klinici, za razliku u mnogim klinikama u inostranstvu, vrše isključivo za to stručni lekari , a ne asistenti.

Dermatološka konzultacija pre transplantacija kose je 50 EVRA
Cena konzultacija se oduzima od cene operacije.
Za ličnu konzultaciju treba da se zakaže termin unapred.

Referencie

Doctor Hair Clinic

PRIJAVITE SE NA KONSULTACIJE!

Klinikánk új címe: Tisza Medical Center / Cédrus Liget, F. épület fsz:4-5-6.
6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24. / (Rigó utca felőli első épület)

A klinika bejárata földszinti, utcafrontról közelíthető meg amely a Cédrus Liget F. épületének bejáratától jobbra található.

info@dhc.hu
+36 20 610 10 54
Bisnode tanusítvány

Facebook

+36 20 610 10 54 6721 Szeged Teleki u. 9.
info@dhc.hu
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline